Pár sladkých receptů, ke kterým budete potřebovat nějaké to konopí. Ať už jen semínka, drť nebo samotné palice. Určitě vyzkoušejte, jsou skvělé a některé jsme už ochutnali.

Džem – „Majun“

Slovem majun je v některých provinciích Indie nazýván silný džem. Jeden způsob přípravy zní: pod grilem opečte dozlatova 7 g čistých marihuanových palic rozložených na suché pánvičce. Dávejte pozor, abyste je nespálili. Opečenou trávu roztlučte v hmoždíři a pak rozmíchejte s 1 šálkem nasekaných datlí, 1/2 šálkem rozinek, 1/2 šálkem pomletých vlašských ořechů, mletým muškátovým oříškem, anýzovými semínky a zázvorem (od každého 1 čajovou lžičku) a 1/2 šálkem medu. Směs vyškrabte do rendlíku, přilijte 1/2 šálku vody a nechte vařit, až všechny ingredience změknou a dají se dobře promíchat. Ještě za horka přidejte 2 polévkové lžíce rozpuštěného normálního nebo marihuanového másla a asi 5 minut povařte na mírném plameni. Nakonec směs nalijte do sklenice s uzávěrem a dejte ztuhnout do lednice.

Kandované kuličky

Tento recept nevyžaduje žádné zvláštní přípravy konopného materiálu, navíc se nemusí vařit. Smíchejte 1/4 kg ořechového másla (kešu nebo mandlové) s přibližně 30 g rozemnuté nebo jemně nasekané marihuany. Přidejte několik polévkových lžic medu dle chuti a trochu od všeho, co máte rádi – sušený rybíz, strouhaný kokos, pomerančovou nebo citrónovou kůru aj. Směs zpracujte, až jsou všechny ingredience dobře smíchány. V dlaních z těsta vyválejte kuličky, každou zvlášť zabalte do celofánu a uchovejte v lednici, aby máslo nežluklo.

Arašídové koláčky

Aktivní pryskyřice se během pečení rozpustí v arašídovém másle, tudíž není zapotřebí žádných konopných polotovarů. V míse promíchejte:

2 šálky mouky
1,5 šálku arašídového másla
2-3 vejce
3/4 šálku medu
1 šálek másla
1 čajovou lžičku prášku do pečiva
1/2 čajové lžičky soli
60 g jemně prosáté marihuany
Chcete-li, aby měl recept větší sílu, místo obyčejného másla přimíchejte máslo konopné. Jednotlivé příměsi dobře rozmíchejte. Lžící naberte vždy trochu těstíčka a dejte jej na plech. Jednotlivé kopečky trochu zmáčkněte vidličkou, dejte do vyhřáté trouby a pečte zhruba 10-12 minut při teplotě okolo 190°C. Dávejte pozor, abyste koláčky nespálili. Arašídové máslo lze nahradit jiným oříškovým máslem.

Medvědí pracičky

2 hrnky mouky, 1,5 hrnku arašídového másla, 1 hrnek vlažného konopného másla, 0,75 hrnku medu, 2-3 vejce, 1 vanilkový cukr, 1 lžička prášku do pečiva, 0,5 lžičky soli, 2 hrsti jemně rozdrcených a prosátých listů

Mouku prosejte a smíchejte s práškem do pečiva. Pak vmíchejte další přísady, těsto je třeba hníst tak dlouhou, až se nelepí. Kousky těsta natlačte do formiček na vánoční medvědí pracičky a v troubě opatrně upečte do hněda (asi 10 minut). Ještě horké obalte v moučkovém cukru.peceme-s-konopim

Marrákešské koláčky

Smíchejte 1 šálek rozpuštěného konopného másla a 1/2 stejného šálku cukru nebo v lepším případě medu. Našlehejte jedno vejce a přimíchejte je spolu s 2 čajovými lžičkami vanilkového extraktu (nebo alespoň vanilkového cukru) k máslu. Obměnou může být výtažek skořicový, pomerančová kůra, citrónová kůra nebo jejich vzájemná kombinace. Přisypte 3 šálky mouky a 1 čajovou lžičkou prášku do pečiva.

Jednotlivé ingredience rukama dobře promíchejte, aby vám vzniklo tvárné těsto. To nechte v lednici asi hodinu uležet. Pak těsto rozválejte zhruba na sílu půl centimetru. Kruhovou formičkou o průměru 2,5 nebo 5 cm vykrajujte z těsta kolečka. Pokud formičky nevlastníte, můžete k vykrajování použít menší skleničku.

Kolečka pokládejte na vymaštěný plech, do středu každého vmáčkněte jednu celou mandli, potřete rozšlehaným vejcem a nechte 6 až 8 minut péci v troubě předehřáté na teplotu 190 stupňů.

Konopné sušenky

150 g konopná semena semletá na mouku
25 g loupaná konopná semena
25 g sezamová semínka
1 lžíce prášek do pečiva
1 lžíce pšeničné klíčky
25 g konopné máslo
2 lžíce konopné (sójové) mléko
Předehřejeme troubu na 190°C. V misce vetřete do másla semínka, prášek do pečiva a všechny ostatní přísady. Přilijte mléko a rukama vypracujte tuhé těsto. Posypte ho moukou a mletými semínky. Vykrájejte půl centimetru silné čtverečky a pečte na vymaštěném plechu 10 minut.

Pečená jablka

větší jablka (podle toho, pro kolik lidí se recept připravuje)
na osobu alespoň 2 a 1/2 šálku hnědého cukru (chce to sehnat opravdu hnědý, nerafinovaný, ve zdravé výživě budou určitě vědět, o co jde)
1/4 šálku vody
1/3 šálku konopí
drcenou skořici na posypání
třešně, šlehačku na ozdobení
a v horkých letních dnech můžete klidně sáhnout i po kousku zmrzliny
Jablka samozřejmě omyjeme, rozkrojíme na půlky a lžičkou vydlabeme jádřinec. Konopí podrtíme v hmoždíři nebo v drtičce na hrubší prášek a smícháme ho s cukrem, přidáme trochu vody a touto směsí plníme připravená jablka. Posypeme špetkou skořice a ozdobíme třešní. Následně vyskládáme jablíčka na malý pekáč a dáme na cca 15 minut do horké trouby na teplotu 300 stupňů.

Podáváme okamžitě po upečení ozdobené trochou šlehačky, popř. se smetanovou zmrzlinou.mnamka-s-konopim

Sladká nádivka

200g konopných semen, 100g máku, trochu dětských piškotů, perník na strouhání, cukr, mléko.

Konopná semena přebereme, pak je těsně před namletím nasypeme do kastrolu s vodou – kameny a písek jdou ke dnu a cedníkem můžete vybrat mokrá semínka. Tato technologie oddělení zrna od plev dle Kiefa se osvědčila nejlépe. Poté semínka a mák umeleme na strojku na mák.
Vše vaříme v mléce na velmi mírném ohni asi 30-40 min. Za stálého míchání zahušťujeme piškoty a strouhaným perníkem až vznikne velmi hustá kaše. Během vaření přisladíme jak je ctěná libost. Já osobně doporučuji sladit medem či alespoň glukózou.
Po vychladnutí můžeme použít tuto nádivku jako náplň do českých buchet, kynuté bábovky, moravských koláčů, či ji sníst samotnou. Mně se nejvíce osvědčila do buchet, kde se obsah THC témeř nesníží pečením. Konopné buchtičky jsou delikátní chuti, ale mají jednu zákeřnou vlastnost jako všechny pokrmy z konopí. Účinek se projeví asi za hodinu, takže pozor !

Konopný koláč (bez lepku a ořechů)

125 g másla
200 g nerafinovaného cukru
1 špetka soli
4 žloutky
4 bílky
130 g pohankové mouky
250 g loupaných konopných semínek
180 g čokolády na vaření
½ balení prášku do pečiva
Máslo, cukr, sůl a bílky jemně ušleháme. Přidáme pohankovou mouku, loupaná konopná semínka, nasekanou čokoládu a prášek do pečiva. Z bílků uděláme sníh a jemně ho do připraveného těsta vpravíme (nejlépe metličkou). Celé těsto dáme do pomaštěné formy na koláč a pečeme při 180ºC 50-60 minut.

Piškot

Těsto:

6 vajec,
6 lžic mouky,
6 lžic moučkového cukru,
dvě lžičky kakaa (není nutné, chcete-li světlou verzi)
náplň:

máslo,
ořechy,
cukr,
troška rumu,
· 3 větší a rovnější banány

Piškot — utřeme žloutky s cukrem, ušleháme sníh a na střídačku po lžících vmícháme do žloutků s cukrem mouku a sníh (mícháme lehce, aby nám sníh mícháním neklesl). Upečený piškot přehneme na polovinu (tak, aby v ohybu nepraskl!) delšími stranami k sobě a do místa ohybu vložíme tyčku zhruba o průměru běžného banánu. Já používám kartonové ruličky, na nichž bývá navinut pečící papír, alobal či kuchyňská fólie. Dají se také použít kovové formičky na kremrole, v nouzi třeba i násada od koštěte — je-li hygienicky čistá a zcela prostá bakterií.

Takto ohnutý piškot necháme zcela vychladnout.

Z másla, mletých oříšků, cukru a trochy rumu umícháme tužší náplň. Je možné dělat náplně různé — někomu více chutná máslovější krém jen s trochou oříšků nebol “výživnou” variantu jen s oříšků a cukru, zcela bez másla. Ale to nezmasti…. Oříšky mohou být lískové i vlašské.

Do ohybu vychladlého piškotu vložíme (jako jakousi osu) banány (špičky jim seřízneme a banány položíme těsně vedle sebe) a zbytek plochy pomažeme krémem tak, že u banánů mažeme tak vysokou vrstvu, jako je ten banán, a směrem k opačnému konci vrstvu snižujeme až do ztracena. Poté na namazanou plochu přiklopíme vrchní díl piškotu. Výsledkem je moučník s kapkovitým tvarem řezu. Moučník ještě můžeme polít čokoládovou polevou a posypat barevnou cukrovou rýží. Krájíme asi na 3 cm silné plátky.

HACKERSKÝ dort se šlehačkou

Těsto:
· 3 hrnky jablek nakrájených na kostičky (0,75 cm),
· 2 hrnky hladké mouky,
· 1 hrnek cukru krupice,
· 1 hrnek oleje,
· 0,5 hrnku rozinek,
· 0,5 hrnku drobně nakrájených ořechů,
· 3 vejce,
· hrst jemně nadrobených listů,
· 1 prášek do pečiva,
· rovná lžíce skořice
Šlehačka:
· 0,5 litru šlehačky (33%),
· 250 g másla,
· 2 hrsti kvalitních listů
· Dále je potřeba hotová čokoládová poleva a meruňkový džem.
Nejlépe je začít s přípravou den předem.
Nejdříve připravte šlehačku – udělejte konopné máslo a listy pak dejte na 1 hodinu vařit ve šlehačce. Nechte vystydnout a občas promíchejte, aby šlehačka zůstala homogenní a nevytvořila se na ní silná vrstva ztuhlého tuku. Dejte dobře vychladit.
Vymažte a hrubou moukou vysypete dortovou formu (nebo vyšší pekáček) a vyklopte do ní těsto z výše uvedených přísad (prostě fšechno smíchejte dohromady :o)). Rozetřete je tak, aby se zdvihalo směrem k okrajům formy a uprostřed bylo nejnižší. Pečte v dobře předehřáté troubě asi 15-20 minut. Že je těsto upečené poznáte, jestliže do těsta zapíchnete špejli a vytáhnete ji suchou. Nechejte chvíli vychladnout a vyklopte – nejlépe na drátěnou mřížku. Nechejte dobře vychladit v lednici, nejlépe do druhého dne.
Povrch dortu pomažte tenkou vrstvou meruňkového džemu a polijte polevou, kterou připravíte podle návodu na obalu. Šlehačku vyšleháte se lžičkou cukru a dort s ní vynalézavě ozdobíte – kombinace tmavohnědé čokolády a světlezelené šlehačky je přímo neodolatelná, věřte mi!

zdroj: Legalizace

Napiš komentář