Výběr odrůdy konopí na venek

Nadchází čas pro výběr té správné genetiky, a protože ne každá odrůda konopí se hodí do každého podnebí v naší zeměpisné šířce, je důležité pečlivě zvážit, které odrůdy sázet a které ne, protože by neměly vůbec šanci dozrát nebo by shnily

girlswallpaper012_1920x1080

Venkovní pěstování je u nás s přehledem nejrozšířenějším zdrojem konopí. Typické české počasí pro ně není žádnou překážkou, ba naopak. I u nás lze vypěstovat obrovité a zdravé rostliny, jen je zapotřebí volit správné geny.

growing-outdoors Při výběru vhodných rostlin pro pěstování venku v našich klimatických podmínkách je potřeba zvážit několik hlavních faktorů. Nejvíce by vás mělo zajímat, kdy rostlina dozrává, jak dlouho kvete a jak je odolná vůči plísni. Tyto informace máme většinou obsaženy v našem popisku ke k semínkům, ale jak se dozvíte níže, takové informace skrývají jistá úskalí, která je třeba brát v potaz.

Ideální odrůda konopí

Výběr semínek konopí by měl splňovat jednu z těchto variant

– samonakvétací odrůdy

– odrůdy které dozrávají do konce září

– odrůdy které mají severské kořeny a jsou odolné vůči nižším teplotám

Čas sklizně

sklizen S přehledem nejdůležitější charakteristikou odrůdy z hlediska vhodnosti na zahrádku je typická doba dozrávání. Výrobci obvykle uvádějí měsíc, méně často polovinu měsíce či přímo týden. V podstatě každá rostlina dozrávající před koncem září je u nás bez problémů pěstovatelná, pokud nemá extrémní náchylnost k plísním nebo není vyloženě špatná sezóna.

Celkem dobře se u nás dají pěstovat rostliny, které dozrávají do poloviny října. Právě v druhých dvou týdnech října nejčastěji nastávají první mrazy, které nekompromisně zarazí další růst a mnohonásobně zvýší riziko plísně. První mrazy tvoří obvykle nejzazší termín, kdy lze ještě sklízet. Už v první polovině října ale typicky významně ubývá slunečních dní a rostliny spíše dozrávají, než že by rostly. Proto u takových rostlin musíme očekávat před sklizní jen zanedbatelný růst objemu květenství.

pot-cannabis-smoking-girls-www.dutchseedsbank.com-124 Všechno, co dozrává v listopadu či dokonce v prosinci, je v zakázané zóně. Takové odrůdy nesázejte, protože vaše práce by zbytečně přišla vniveč. Druhou polovinu října rostliny ustojí jen ve skleníku, a to ještě pouze za předpokladu, že jim během růstu budete věnovat náležitou péči.

Ne každá odrůda konopí se hodí na vaši zahrádku. Chce poradit s výběrem? Celý článek o výběru správné odrůdy na ven si můžete přečíst v Legalizaci č. 28. nebo se obraťte na naši podporu, například formou živého chatu.

zdroj:legalizace

Upozornění!

Vstup na tyto stránky je povolen pouze pro osoby starší 18 let!