Jak si vyrobit konopné máslo
Spolu s konopným olejem je konopím napuštěné máslo (cannabutter) jedním z nejjednodušších a nejobvyklejších způsobů, jak vyrobit léčivé potraviny. Aby se THC mohlo správně spojit s máslem, je potřeba ho dlouhodobě zahřát na poměrně nízkou teplotu.
Pro přípravu tohoto konopného výtažku vám doporučujeme použít elektrický „pomalý hrnec“, který umí výborně udržovat určitou teplotu po dlouhou dobu, a proto je v něm příprava konopného másla mnohem jednodušší než při použíti klasického plynového či elektrického sporáku. Vtip je v tom udržet teplotu v rozmezí od 90°C do 120°C, abyste zajistili, že se vaše konopí nestane příliš horkým a nespálí se v něm jeho aktivní kanabinoidy.
Dvě varianty, jak lehce vyrobit konopné máslo
Složení:
- 450 g nesoleného másla
- 1 hrnek vody (můžete přidat další vodu kdykoliv v případě potřeby, voda slouží pouze k ochlazování)
- 30 g kvalitního mletého konopí (z táto dávky bude pěkně silné máslo, takže podle vašich potřeb můžete toto množství snížit)
Poznámka: Někteří lidé také používají zbytky z vaporizování konopí, protože mnoho výparníků neumí upotřebit veškeré THC .
Sporáková metoda:
- Dejte šálek vody a 450 g nesoleného másla do hrnce či na pánev, nechte rozpustit máslo a začnete ho vařit na nejnižší stupeň. Postupné přidávání další vody přispívá k regulaci teploty a zabraňuje máslu přepálení.
- Jak máslo začne tát, přidejte připravený konopný produkt.
- Udržujte nízkou teplotu a nechte směs pomalu vařit po 2-3 hodiny za občasného míchání. Ujistěte se, že směs nikdy nepřijde do plného varu.
Příprava v pomalém hrnci :
- Nastavte hrnec na nízkou teplotu a vložte do něj postupně 1 šálek vody, 450 g čerstvého másla a 30 g kvalitního konopí.
- Zakryjte pomalý hrnec a nechte obsah vařit na nízkou teplotu po dobu 8 až 24 hodin, jen občas promíchejte a zkontrolujte, zda není potřeba přidat další vodu pro zchlazení. Čím déle necháte konopí vařit, tím více kanabinoidů se přenese do konečného produktu.
Pro obě metody:
- Ještě horkou směs přelijeme do vodné nádoby a pomocí jemného síta nebo látky z něho vyfiltrujeme zbytky konopných květů. Tyto rostlinné zbytky ještě nakonec pořádně vymačkejte, abyste z nich získali opravdu všechno, co je možné.
- Až hmota dostatečně vychladne, vložte ji přes noc do ledničky, kde vám máslo pěkně ztuhne. Po vytvrzení opatrně máslo oddělte od zbytku vody a v podstatě ho hned můžete začít používat ve Vaších receptech. Přebytečnou vodu zlikvidujte .
poznámka: Nepoužívejte mikrovlnnou troubu pro změkčení či rozpuštění másla. Místo toho nechte máslo před zpracováním změknout při pokojové teplotě.