Jak si vyrobit konopné máslo

Jak si vyrobit konopné máslo

Spolu s konopným olejem je konopím napuštěné máslo (cannabutter) jedním z nejjednodušších a nejobvyklejších způsobů, jak vyrobit léčivé potraviny. Aby se THC mohlo správně spojit s máslem, je potřeba ho dlouhodobě zahřát na poměrně nízkou teplotu.

Pro přípravu tohoto konopného výtažku vám doporučujeme použít elektrický „pomalý hrnec“, který umí výborně udržovat určitou teplotu po dlouhou dobu, a proto je v něm příprava konopného másla mnohem jednodušší než při použíti klasického plynového či elektrického sporáku. Vtip je v tom udržet teplotu v rozmezí od 90°C do 120°C, abyste zajistili, že se vaše konopí nestane příliš horkým a nespálí se v něm jeho aktivní kanabinoidy.

 Dvě varianty, jak lehce vyrobit konopné máslo

Složení:

  • 450 g nesoleného másla
  • 1 hrnek vody (můžete přidat další vodu kdykoliv v případě potřeby, voda slouží pouze k ochlazování)
  • 30 g kvalitního mletého ​​konopí (z táto dávky bude pěkně silné máslo, takže podle vašich potřeb můžete toto množství snížit)

Poznámka: Někteří lidé také používají zbytky z vaporizování konopí, protože mnoho výparníků neumí upotřebit veškeré THC .

Sporáková metoda:

  1. Dejte šálek vody a 450 g nesoleného másla do hrnce či na pánev, nechte rozpustit máslo a začnete ho vařit na nejnižší stupeň. Postupné přidávání další vody přispívá k regulaci teploty a zabraňuje máslu přepálení.
  2. Jak máslo začne tát, přidejte připravený konopný produkt.
  3. Udržujte nízkou teplotu a nechte směs pomalu vařit po 2-3 hodiny za občasného míchání. Ujistěte se, že směs nikdy nepřijde do plného varu.

Příprava v pomalém hrnci :

  1. Nastavte hrnec na nízkou teplotu a vložte do něj postupně 1 šálek vody, 450 g čerstvého másla a 30 g kvalitního konopí.
  2. Zakryjte pomalý hrnec a nechte obsah vařit na nízkou teplotu po dobu 8 až 24 hodin, jen občas promíchejte a zkontrolujte, zda není potřeba přidat další vodu pro zchlazení. Čím déle necháte konopí vařit, tím více kanabinoidů se přenese do konečného produktu.

Pro obě metody:

  1.  Ještě horkou směs přelijeme do vodné nádoby a pomocí jemného síta nebo látky z něho vyfiltrujeme zbytky konopných květů. Tyto rostlinné zbytky ještě nakonec pořádně vymačkejte, abyste z nich získali opravdu všechno, co je možné.
  2. Až hmota dostatečně vychladne, vložte ji přes noc do ledničky, kde vám máslo pěkně ztuhne. Po vytvrzení opatrně máslo oddělte od zbytku vody a v podstatě ho hned můžete začít používat ve Vaších receptech. Přebytečnou vodu zlikvidujte .

poznámka: Nepoužívejte mikrovlnnou troubu pro změkčení či rozpuštění másla. Místo toho nechte máslo před zpracováním změknout při pokojové teplotě.

Upozornění!

Vstup na tyto stránky je povolen pouze pro osoby starší 18 let!