Pěstování konopí ve skleníku

jak pěstovat konopí ve skleníku?

Pár cenných poznatků o pěstování konopí ve skleníku

Poměrně velké množství lidí se snaží o vypěstování a sklizení toho nejlepšího konopí. Dnes je to rozšířený trend, aspoň v této komunitě. Zákony jsou sice pořád nastaveny dost negativně, ale ne každému to zabrání v dělání toho, co má rád. Pěstování ve skleníku se tak stává pro mnohé lákadlem a ještě víc lidí to chce vyzkoušet. Zde nabídneme pár tipů, jak si s tím poradit.

Skleník tedy nabízí skvělý způsob, jak vypěstovat vysoce kvalitní marihuanu a zároveň ji uchránit proti zvědavým pohledům, nebo možné krádeži. Outdoorové pěstování vždy mělo slabou stránku – že jsou vaše rostliny na očích. Skleník tohle jednoduše odbourá.

Ať už jste zkušení v pěstování, nebo začátečníci v tomto oboru, skleník dovede poskytnou skvělé prostředí s ideálními podmínkami. Tak se na to pojďme podívat z blízka.

Vytvořte pro vaše konopí ideální teplotní podmínky

skleník s marihuanou Předpokládejme, že už jste pořídili semínka a máte nachystanou kvalitní půdu. Je dobré vědět, odkud vlastně konopí pocházístřed Asie a Indický subkontinent. Přes rok je tam teplo a relativně suché, ale převážně mírné podnebí. V těchto podmínkách se rostlina vyvíjela po tisíciletí, takže svou chuť pro teplé a sušší prostředí si zachovala.

Ve vašem skleníku by se teplota měla pohybovat mezi 21-26 stupni – není to vyloženě horko a vaši rostlinku to udělá šťastnou. Tuto teplotu by slunce mělo bez problému zajistit. Rostliny ji pak převezmou ze slunečních paprsků a sami pak vydávají teplo + slunce dál poskytuje svou energii do skleníku. I v chladnějším počasí budou vaše rostliny v teple.

Ve více chladném prostředí doporučujeme vybavit váš skleník systémem vyhřívání. Teplotu si pak budete moci regulovat sami podle potřeby.

V opačném případě můžete pořídit chladící systémy. Nechcete přece, aby se vám rostlinky usušily před vykvetením.

Vaše potřeby se budou odvíjet podle počasí.

Hlídejte hladinu vlhkosti ve skleníku

rostlina konopí Určitě jsou mezi vámi tací, kteří vyzrají nad venkovní teplotou a i bez skleníku se bude vašim rostlinkám dařit. Když ale dojde na vypěstování té nejlepší marihuany, je třeba se zaměřit na faktor, který je stejně důležitý jako teplota, ale podstatně hůře se kontroluje, a tím je vlhkost vzduchu.

Když budete mít nastavenou správnou hladinu vlhkosti, nejen že vaše rostliny ochráníte před vysušením, ale také zabráníte vzniku a rozšíření plísně, která je ničitelem kytek. Květy konopí jsou dost husté a pohltí spoustu vlhkosti. Pokud jí je moc, vaše úroda může časem zaniknout. Je třeba tedy tuto hladinu držet vyrovnanou.

Pro sazenice a mladé rostliny je ideální mírně vlhčí prostředí (60 – 70% je ideální). Reagují na to perfektně. Jak rostlina dospívá, vlhkost by měla být 40%. Tu poslední hodnotu držte i v době, kdy je rostlina kompletně vykvetlá (okolo devátého týdne).

Na trhu existují mnohá zařízení na kontrolu vlhkosti. Je to docela jednoduché, automaticky měří vlhkost a podle toho poznáte, jakou hladinu vlhkosti ve vašem skleníku máte. Takto udržíte kýženou hladinu vlhkosti vzduchu a skleník se postará o zbytek.

Dbejte na bezpečnost pro vaši úrodu

marihuana Tak si to spočítáme. Ideálně jste připravili půdu, rozmístili vaše rostliny, aby měli dost místa a už se jen připravujete na další kroky. Všechno roste jak má – a jednoho krásného dne přijdete zkontrolovat vaši úrodu a najednou je všechno pryč!!!

Jak se zdá, marihuana bude vždycky hodně ceněným artiklem. Takže se může reálně stát, že vám vaši pečlivou práci někdo ukradne. Díky zlodějům spousta pěstitelů vyměnila venkovní prostředí za sklep, pokoj nebo skříň. Se zabezpečeným skleníkem se tohle nemůže stát.

Skleník si můžete zabezpečit mnoha způsoby. Třeba obyčejnou síťovou kamufláží, zástěnou nebo systémem závěsů. Další možností jsou třeba světelné pasti, kvalitní zámek na dveře, robustnější konstrukce stěn, zajištění střechy a podobně.

Variant pro tyto účely je opravdu hodně. Bude záležet na vaší fantazii, ale pořád by to měl být skleník, ne pevnost.

Jděte do toho

jak vyrobit vlastní skleník Vybrat správné místo na konstrukci skleníku nebude zrovna jednoduchou záležitostí. Chcete to pečlivě naplánovat. Výsledek bude jistě ohromný.

Jestli jste se rozhodli pro vlastní konstrukci, přejeme hodně štěstí. Ti z vás, kteří chtějí mít vše hotové a budou pořizovat hotovou věc jistě též nebudou zklamáni.

Upozornění!

Vstup na tyto stránky je povolen pouze pro osoby starší 18 let!